Safer Internet Day 2017

Safer Internet Day 2017

Op 7 februari 2017 is het Safer Internet Day. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van online technologieën en mobiele telefoons met name onder kinderen en jongeren.

Twitter mee met #SID2017 en #SaferInternetDay

Nieuw onderzoeksresultaten Sexting
Er zijn nieuwe resultaten beschikbaar over sexting onder jongeren (12 t/m 17 jaar) én ouders met kinderen tussen de 12 en 17 jaar. Snapchat is het sexting-medium onder Nederlandse jongeren. Maar liefst 76,1% van de naaktfoto’s of foto’s in ondergoed wordt verstuurd via dit medium. Ook WhatsApp (47,8%) en Facebook (9%) zijn populair.
Lees meer.

Staatssecretaris Dijkhoff (V&J) geef scholieren les over cybersecurity
Op Safer Internet Day geeft Staatssecretaris Dijkhoff een gastles aan scholieren op het Newmanscollege in Breda om hen bewust te maken van het belang van online veiligheid. Hij geeft daarmee ook het startschot voor de Cyber Estaffette van Geef IT door.
Lees meer.

Nieuw lespakket voor middelbare scholen over digitale weerbaarheid
Veiliginternetten.nl en Vodafone stellen vanaf vandaag het gratis lespakket Safe & Social beschikbaar aan middelbare scholen. In dit lespakket staat digitale weerbaarheid centraal.
Lees meer.

En verder:

  • Bekijk deze video van Google met tips ‘om sowieso gehackt te worden’
  • Test je kennis over sexting met deze quiz op Veiliginternetten.nl
  • Jongeren kunnen morgen (8 februari) vanaf 19.00 uur (anoniem) chatten met de politie over sexting op vraaghetdepolitie.nl
  • Paradigit geeft in aanloop naar Safer Internet Day iedere dag een tip over online veiligheid.
  • SafeHarbour geeft op een aantal scholen les aan groep 8 over bewust omgaan met internet.
  • Habbo Hotel Nederland & België bieden een quiz van 7 vragen met tips.
  • Op het Marnix College in Ede wordt vandaag bij het vak Mediamacht (over sturing/beïnvloeding media) gepraat over privacy aan de hand van actualiteiten en zoektochten op internet.

De Safer Internet Day is een jaarlijks terugkerende dag waarop in meer dan 100 landen in de wereld aandacht wordt gevraagd voor veilig internetgebruik door jongeren.

De Safer Internet Day is een initiatief van de Europese Commissie (Better internet for Kids programma, DG Connect) en wordt gecoördineerd door Insafe, het Europese netwerk van Safer Internet Centers. Er zijn 30 Safer Internet Centers, één in ieder van de 27 lidstaten en ook in IJsland, Noorwegen en Rusland. Deze Safer Internet Centers bestaan uit een Awareness Center, Helpline en Hotline. In Nederland vormt ECP (met de website Veiliginternetten.nl), het Expertisebureau Online Kindermisbruik en Mediawijzer.net het Safer Internet Center. Zij vragen in Nederland aandacht voor deze dag.

Meer informatie:

Bekijk voor een overzicht van internationale activiteiten de website van de Europese Safer Internet Day: www.saferinternetday.org

Klik hier voor meer informatie over het Insafe netwerk de website.

Iedereen kan meedoen aan de Safer Internet Day!

Op dinsdag 7 februari 2017, de Safer Internet Day, wordt in de hele wereld activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor veilig en verantwoord gebruik van online technologieën en mobiele telefoons met name onder kinderen en jongeren. Welke activiteiten in Nederland plaatsvinden lees je hieronder.

Mee doen!

Organiseer je zelf een bijeenkomst, schoolles, hackaton, ouderavond of ander evenement in het kader van veilig internetten op 7 februari? Deel het met ons! Jouw initiatief komt dan in de Nederlandse kalender te staan en op die manier help en inspireer je anderen.

Ook actief op Safer Internet Day?

Organiseer je zelf een bijeenkomst, schoolles, hackaton, ouderavond of andere activiteit in het kader van veilig internetten op 7 februari? Deel het met ons via info[at]ecp.nl! Jouw initiatief komt dan onder activiteiten op deze website te staan. Zo help en inspireer je anderen!