Gouden Kolibrie

Gouden Kolibrie voor beste online content voor en door kinderen

Goede online content voor kinderen maken, dat is een vak! Maar een website, game, online filmpje of app maken als je zelf eigenlijk nog een kind bent, dat is pas knap! Om dit digitale vakmanschap te belonen wordt de Gouden Kolibrie uitgereikt, een prijs voor de het beste digitale mediaproject of de beste online content gemaakt door kinderen en jongeren. De Gouden Kolibrie is een opvolger van de Gouden @penstaart die sinds 1999 bestaat. Sinds 2017 is de prijs onderdeel van de Cinekid Media Awards.

 

De Gouden Kolibrie

De Gouden Kolibrie is een prijs voor veelbelovend talent en het beste mediaproject gemaakt door jongeren, voor jongeren van een leeftijd tot 18 jaar. Tal van projecten kunnen voor de Kolibrie in aanmerking komen: apps, websites, vlogs, Youtubekanalen, games, eigen programmas en code experimenten. Van belang voor de jury is vooral de kwaliteit, de ingenieusiteit waarmee het project gemaakt is en natuurlijk de onderscheidendheid en originaliteit van het mediaproject in onze tijd.

De organisatie wil door middel van de prijzen de kwaliteit van het aanbod voor kinderen via internet bevorderen. Daarnaast wil de organisatie ouders en andere opvoeders een handreiking geven bij het maken van keuzes voor geschikte websites, apps en andere online content voor hun kinderen.

Doe mee!

Heb jij een website, game, online video, app of ander digitaal project gemaakt voor kinderen of jongeren en ben je zelf niet ouder dan 18 jaar? Doe dan mee en misschien win jij wel de Gouden Kolibrie 2017! De inschrijfperiode voor de Cinekid Media Awards loopt tot 15 september 2017.

Een project indienen kan via dit formulier. Bekijk het reglement voor inzending op de Cinekid website.

De Cinekid Media Awards 2017

De Gouden Kolibrie is onderdeel van de Cinekid Media Awards dat het belang van kwaliteitsmedia voor kinderen breed onder de aandacht wil brengen, te vieren en natuurlijk te belonen met een prestigieuze award. De Cinekid Media Awards 2017 is een samenwerking tussen Cinekid, Mediawijzer.net en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. De Cinekid Media Awards bestaan uit drie awards, namelijk: de Gouden Leeuw voor beste innovatieve media voor kinderen en jongeren, de Gouden Guppy voor de beste peuter- & kleuterapp (0-6 jaar) en de Gouden Kolibrie voor veelbelovend talent en beste digitale mediaproject voor kinderen en jongeren gemaakt door kinderen en jongeren (0-18 jaar).

Op 25 oktober 2017 worden tijdens het 31ste Cinekid Festival de Cinekid Media Awards uitgereikt.

Terugblik Gouden @penstaart

Van Spongebob.nl, de website van Het klokhuis en Zapp.nl tot de app Twitquiz! en tiener Jiami Jongejan met haar modeblog Lifesplash.nl allemaal wonnen ze de afgelopen jaren een Gouden @penstaart. Kijk hier voor een overzicht van de winnaars en de juryrapporten.

In 2016 reikte de organisatie wel een speciale Gouden @penstaart uit, de Gouden @penstaart XL. Deze prijs was voor een persoon of een organisatie die zich bijzonder heeft ingespannen voor betere digitale inhoud voor kinderen. De oeuvreprijs ging naar Jan-Willem Huisman en Hayo Wagenaar van IJsfontein.

De Gouden @penstaarten hebben ook een Europees vervolg gekregen: de European awards for best content for kids. Een groot aantal van de Nederlandse Gouden @penstaart-winnaars, heeft daardoor inmiddels ook op Europees niveau prijzen in de wacht gesleept.